Covid-19 και Πρωτόκολλο λειτουργίας του Institute of Dental Care – Georgia I. Kokkori

γαλάζια οδοντόβουρτσα
οδοντόβουρτσα και προστασία από τον COVID-19
26 Μαρτίου, 2020
διαδικασία τοποθέτησης για οδοντικά εμφυτεύματα
Οδοντικά εμφυτεύματα: τι πρέπει να ξέρω
28 Ιουλίου, 2020
Covid-19 - μενουμε σπιτι
Αγαπητοί μας φίλοι,
Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε ότι στο Institute of Dental Care – Georgia I. Kokkori, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και επιστημονικής συνείδησης, ακολουθούμε πάντα αυστηρά πρωτόκολλα αποστείρωσης και απολύμανσης.
Έτσι και τώρα  με τον Covid-19 τηρούμε πιστά τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του Covid-19, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των ασθενών μας. Για το λόγο αυτό νιώθουμε την ανάγκη να σας πληροφορήσουμε σχετικά με κάποιες τροποποιήσεις που θα γίνουν στη λειτουργία του ιατρείου μας.

Covid-19 και Πρωτόκολλο λειτουργίας του Institute of Dental Care – Georgia I. Kokkori

 1.  Το ραντεβού σας με το ιατρείο ρυθμίζεται ΜΟΝΟ τηλεφωνικά. Κατά την επικοινωνία σας αυτή θα ερωτηθείτε:
  *Αν έχετε κάνει εξέταση για τον Covid-19 τις τελευταίες 2 εβδομάδες και εάν ναι ποιο ήταν το αποτέλεσμα.
  *Αν είχατε στενή επαφή με θετικό κρούσμα Covid-19.
  *Αν τις τελευταίες 3 ημέρες έχετε εμφανίσει κάποιο από τα συμπτώματα: βήχα, πυρετό, πονοκέφαλο, δυσκολία στην αναπνοή, πόνο σε αρθρώσεις ή σε μύες, απώλεια όσφρησης ή γεύσης.
 2. Τηρείτε ευλαβικά την ώρα του προγραμματισμένου σας ραντεβού.
 3. Προσέρχεστε στο ιατρείο μόνοι σας, εκτός αν κρίνεται απολύτως απαραίτητη η παρουσία ΕΝΟΣ και μόνο συνοδού.
 4. Κατά την είσοδό σας στο χώρο αναμονής και κατά την διάρκεια παραμονής σας σ΄αυτόν συστήνεται να φοράτε τη μάσκα σας.
 5. Κατά την είσοδό σας στο ιατρείο θα σας γίνει θερμομέτρηση και οξυμέτρηση, προκειμένου να γίνει ανίχνευση πιθανόν νοσούντων. (Οι μετρήσεις αυτές γίνονται καθημερινώς και στο προσωπικό του ιατρείου).
 6. Αν οι μετρήσεις είναι φυσιολογικές, παραμένετε στο χώρο αναμονής και απολυμαίνετε τα χέρια σας με το απολυμαντικό υγρό που σας παρέχετε. Αν υπάρξει υποψία νόσησης, το ραντεβού αναβάλλεται για 14 ημέρες.
 7. Πριν την είσοδό σας στον κλινικό χώρο θα σας ζητηθεί να αφήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα σε συγκεκριμένο σημείο.
 8. Στη συνέχεια θα πρέπει να πλύνετε σχολαστικά τα χέρια σας και να χρησιμοποιήσετε εκ νέου απολυμαντικό υγρό.
 9. Κατόπιν θα οδηγηθείτε στο εξεταστήριο όπου, πριν τη έναρξη της ενδοστοματικής εξέτασης, θα σας ζητηθεί να κάνετε χρήση στοματικού διαλύματος υπεροξειδίου του υδρογόνου 1% και θα γίνει απολύμανση της περιστοματικής σας περιοχής.
 10. Συγχρόνως με την προετοιμασία σας γίνεται και η δική μας προετοιμασία με πρόσθετα μέτρα ατομικής προστασίας (Μ.Α.Π.).

 

Όλα τα παραπάνω μέτρα θα επαναξιολογούνται και θα τροποποιούνται σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα που θα προκύπτουν από τους φορείς του ΕΟΔΥ και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας καθώς και τους πιθανούς νέους επιδημιολογικούς δείκτες.

Στο Institute of Dental Care – Georgia I. Kokkori προκειμένου να διασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία των ασθενών μας από τη διασπορά του Covid-19, εκτός των άλλων, έχουμε επίσης εγκαταστήσει εγκεκριμένη και πιστοποιημένη ΣΥΣΚΕΥΗ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΣ, εξασφαλίζοντας την συνεχή και ποιοτική ανανέωση του αέρα στο χώρο μας.

Σας περιμένουμε λοιπόν από αύριο, Δευτέρα 04/05/20, με αγάπη, χαρά και πολύ διάθεση να σας χαρίσουμε, όπως πάντα, ένα ΛΑΜΠΕΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ !

Με εκτίμηση,

Η οδοντίατρός σας Γεωργία Κόκκορη.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας