Διακοπές : δόντια και στοματική υγιεινή

καθαρισμός δοντιών και στοματική φροντίδα
Καθαρισμός δοντιών: κάθε πότε γίνεται
30 Ιουλίου, 2020
ωραίο χαμόγελο
Χαμόγελο και όψεις πορσελάνης
7 Ιανουαρίου, 2022
διακοπές και δόντια, ζευγάρι στη θάλασσα

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ  ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ  :

 

Οι καλοκαιρινές διακοπές επιτέλους έφτασαν!  Η προστασία και η φροντίδα της στοματικής μας υγιεινής είναι ιδιαίτερα σημαντική,  ώστε να απολαύσουμε  όσο περισσότερο μπορούμε τις διακοπές. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν τα δόντια μας.

 Συμβουλευτείτε τον ΔΕΚΑΛΟΛΟΓΟ  που ακολουθεί για γέρα δόντια και  καλύτερη στοματική υγιεινή :

 

  1. Λόγω Covid-19 προμηθευτείτε οδοντόβουρτσες με ειδική προστατευτική θήκη και πλένετε απαραιτήτως τα χέρια σας πριν και μετά το βούρτσισμα των δοντιών.
  2. Μην ξεχνάτε να έχετε πάντα στις αποσκευές σας την οδοντόβουρτσα σας, καθώς και νήμα για τα δόντια.
  3. Πριν ξεκινήσετε τις διακοπές επισκεφτείτε προληπτικά τον Οδοντίατρό σας. Περιορίστε την κατανάλωση σακχαρούχων και αεριούχων ποτών. Αυξήστε την λήψη φυσικών χυμών ή γαλακτοκομικών προϊόντων. Τα δόντια σας θα σας ευγνωμονούν.
  4. Προσοχή στα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, στις εξερευνήσεις, καθώς και στις αναρριχήσεις σε δένδρα και βράχους. Συχνά καταλήγουν σε σπασίματα ή σε απώλεια των μπροστινών δοντιών.
  5. Προσοχή στις καταδύσεις από βράχους, προκυμαίες ή σκάφη . Σκεφτείτε πρώτα πως μια κακή εκτίμηση του βάθους της θάλασσας μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στα δόντια σας, πράγμα το οποίο μπορεί να χαλάσει τις διακοπές σας.
  6. Εάν εξαιτίας κάποιου ατυχήματος τα δόντια φύγουν από τη θέση τους διατηρείστε την ψυχραιμία σας! Επαναφέρετέ τα στην αρχική θέση και επισκεφθείτε το πλησιέστερο οδοντιατρείο. Εάν έχουν φύγει από το στόμα, φυλάξτε τα σε φυσιολογικό ορό, γάλα ή σάλιο και επισκεφθείτε επειγόντως οδοντίατρο.
  7. Περιορίστε την κατανάλωση σοκολάτας, παγωτών και διαφόρων γλυκαντικών ουσιών σε τυποποιημένη μορφή (καραμέλες, τσίχλες κλπ). Όσο δελεαστικά και αν φαίνονται στις διακοπές και όχι μόνο, βάζουν σε κίνδυνο τα δόντια σας.
  8. Τρώτε άφθονες ποσότητες από φρούτα και λαχανικά.
  9. Μην αμελείτε το βούρτσισμα των δοντιών στις διακοπές σας. Βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα απαραιτήτως.
  10. Μετά το τέλος των διακοπών επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας για εξέταση και οριστική αποκατάσταση  τυχόν προβλημάτων.

 

ΚΑΛΕΣ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ  !!!

 

ΠΗΓΗ : Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις επικοινωνείστε μαζί μας